Μισή αλήθεια κ Καβάκο και μισό λάθος κ.Ταγματάρχη.

Από την συνέντευξη του κ. Καβάκου στον Λ. Ταγματάρχη.

Ο κ Καβάκος θέλοντας να υποστηρίξει ότι η Ελλάδα είναι περισσότερο Δύση από Ανατολή θέτει τον εξής προβληματισμό:
‘’Αν έχουμε τον Πλάτωνα και από την μια έναν ανατολίτικο αμανέ, κι από την άλλη τον Βach με ποιόν νομίζεται ότι θα ταίριαζε περισσότερο;’’
Υπονοώντας ότι ο Πλάτων ταιριάζει περισσότερο στον Bach.

Ο δε Ταγματάρχης κάτι είπε για την θεώρηση της Ελλάδας ως σταυροδρόμι πολιτισμών.

Μισή αλήθεια κ Καβάκο και Μισό λάθος κ.Ταγματάρχη.

Η Ελλάδα δεν είναι μόνο σταυροδρόμι πολιτισμών αλλά βασικά είναι η Μητέρα των Πολιτισμών αρχαίων και μελλοντικών. Είναι η μήτρα που γεννά πολιτισμούς.

Πείτε μου κ Καβάκο αν είχαμε τον Διόνυσο ή τον Βάκχο και από την μια έναν ανατολίτικο αμανέ, κι από την άλλη τον Βach , με ποιόν νομίζεται ότι θα ταίριαζε περισσότερο;
Μήπως Ο Διόνυσος / Βάκχος ταιριάζει περισσότερο σε έναν αμανέ;

Επομένως ο Πλάτων ταιριάζει περισσότερο στον Bach και ο Διόνυσος / Βάκχος ταιριάζει περισσότερο σε έναν αμανέ.

Α… και να μην ξεχάσω κ. Καβάκο, ο αμανές δεν είναι τούρκικο δημιούργημα, οι Τούρκοι τα βρήκαν έτοιμα από τους Βυζαντινούς και εκείνοι από τους Ίωνες, αλλά αυτά είναι βαθιά νερά, μην σας κουράσω άλλο.

Φιλάκια
Nikolas A Gkinis

2 σκέψεις σχετικά με το “Μισή αλήθεια κ Καβάκο και μισό λάθος κ.Ταγματάρχη.

  1. ο κύριος Καβάκος σε συνέντευξή του (που αλλού) στο protagon.gr μας δηλωνει οτι «όποιος αγωνίζεται δεν απεργεί» (στο 2.41) . Προφανώς οι ατέλειωτες ώρες που απαίτησε η καλλιτεχνική του παιδεία απο κάπου έλλειψαν . Να μην το κάνουμε θέμα αλλά δεν είναι και ο πλέον κατάλληλος για θέσεις οσον αφορά το κοινωνικό και πολιτικό γίγνεσθαι.

    Μου αρέσει!

  2. Απόλυτα δίκιο έχει ο Καβάκος, αν και το βλέπει από άλλη σκοπιά. Σαφώς ο φασίστας Πλάτων, ταιριάζει με τον φασίστα Μπαχ, που το περίεργο δηλ. (εντάξει δεν υπήρχε τότε αυτός ο όρος, με τα σημερινά δεδομένα πως αλλιώς θα χαρακτηρίζαμε τον Πλάτων;)

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε