Ο εχθρός του Ανθρώπου

Ο εχθρός του Ανθρώπου

  • Ο μεγάλος εχθρός του ανθρώπου, είναι  ο Εγωισμός.

Ο Εγωισμός είναι ο υπαίτιος της αποκοπής του ανθρώπου από την Πνευματική του Πηγή, από την Πνευματικότητα, από τα Ιδεώδη, τις Αρετές.              Ο εγωισμός καθιστά τον άνθρωπο  γεννήτορα του Κακού.

  • Ο μεγάλος εχθρός της καλοσύνης του ανθρώπου, είναι το Κακό.

Το Κακό που εκδηλώνει ο άνθρωπος τον απομακρύνει  από την ενωτική, ζωογόνο, περικαλυπτική και ελκτική Δύναμη της Δημιουργίας, που είναι η Αγάπη.

  • Ο μεγάλος εχθρός της αγάπης στον άνθρωπο, είναι το Μίσος.

Το Μίσος  και η εχθρότητα που εκδηλώνει ο άνθρωπος απομακρύνει από μέσα και από γύρω του κάθε ευεργετική δύναμη και τον αποπροσανατολίζει από την Αλήθεια με αποτέλεσμα να  τον εκθέτει στην συντριπτική  παρενέργεια της Πλάνης.

  • Ο μεγάλος εχθρός της αλήθειας στον άνθρωπο, είναι η Πλάνη.

Η Πλάνη που υφίσταται η διάνοια του ανθρώπου, συσκοτίζει την αντίληψη του για την πραγματικότητα, με αποτέλεσμα η υποκειμενικότητα του να σφάλλει συνεχώς. Ως εκ τούτου στρέφεται ο ίδιος εναντίον της ατομικής του εξέλιξης λόγω της ασυνειδησίας και της Άγνοιάς του.

  • Ο μεγάλος εχθρός της εξέλιξης του ανθρώπου, είναι η Άγνοια.

Από την Άγνοια και την ασυνειδησία  πηγάζουν τα περισσότερα προβλήματα που βασανίζουν την ανθρωπότητα και που καθιστούν το άτομο ανήμπορο να χρησιμοποιήσει, για το Κοινό Καλό,  τα αποκτήματα της προόδου του, με τραγικό αποκορύφωμα  την  Ιδιοτέλεια.

  • Ο μεγάλος εχθρός της προόδου του ανθρώπου, είναι η Ιδιοτέλεια.

Με την ιδιοτελή νοοτροπία του ο άνθρωπος, δημιουργεί όλες εκείνες τις αντιξοότητες που τον εμποδίζουν να ευτυχίσει μαζί με τους συνανθρώπους του και που επίπονα καθυστερούν την ευημερία  του συνόλου της ανθρωπότητας. Αιτία της ιδιοτέλειας του ανθρώπου είναι ο εγωισμός.

  • Ο μεγάλος εχθρός του ανθρώπου, είναι  ο Εγωισμός του.

Το κακό, το μίσος, η πλάνη, η άγνοια και η ιδιοτέλεια είναι κάποια από τα αποτελέσματα της εγωιστικής κατάστασης του ανθρώπου,  που τον αποκόβει από κάθε ανωτερότητα και τον παραδίδει, ως λεία, σε κάθε  ζοφερή κατωτερότητα, υλιστικότητα  και αρνητικότητα.

Νικόλας Γκίνης

The enemy of Human

• The great enemy of  human is Egoism.

Egoism is the culprit of cutting man off from his Spiritual Source, from Spirituality, from the Ideals, the Virtues. Selfishness makes man the birthplace of Evil.

• The great enemy of  human goodness is Evil.

The Evil that man manifests takes him away from the unifying, life-giving, enveloping and attractive Power of Creation, which is Love.

• The great enemy of  love in human is Hate.

The hatred and hostility that man manifests removes from within and around him any beneficial force and disorients him from the Truth, thus exposing him to the overwhelming side effect of Delusion.

• The great enemy of  truth in human is Delusion.

The delusion that exists in the human mind obscures his perception of reality, with the result that his subjectivity is constantly erring. He therefore turns himself against his individual evolution due to his unconsciousness and Ignorance.

• The great enemy of  human evolution is Ignorance.

From Ignorance and unconsciousness stem most of the problems that torment humanity and that make the individual unable to use, for the Common Good, the achievements of his progress, with a tragic culmination of Selfishness.

• The great enemy of  human progress is Selfishness.

With his selfish mentality, man creates all those adversities that prevent him from being happy with his fellow human beings and that painfully delay the prosperity of all mankind. The cause of human selfishness is selfishness.

The great enemy of  human is his Egoism.

Evil, hatred, delusion, ignorance and selfishness are some of the results of man’s selfish state, which cuts him off from all superiority and delivers him, as booty, to every gloomy inferiority, materialism and negativity.

Nikolas Gkinis

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s