Άνθρωπος, η ενσάρκωση του Όντος.

Το κάθε Όν ενσαρκώνεται ως Άνθρωπος, για να αποκτήσει Συνείδηση αυτού του Κόσμου, μέσα από αυτή την  μορφή ζωής.

 Έτσι, ο κάθε ένας από εμάς, πρόκειται να ζήσει όλα όσα αναλογούν στην ανθρώπινη μορφή ζωής.

 Όλοι θα τα βιώσουμε όλα.

Αυτό που διαφέρει στον κάθε άνθρωπο είναι η ένταση (πάθος) και η ποσότητα/ποιότητα των εμπειριών που χρειάζεται ο κάθε άνθρωπος, ώστε το Όν να αποκτήσει συνείδηση για το κάθε τι που αναλογεί στην κάθε ενσάρκωση.

Το εύρος των συνειδητοποιήσεων που αναλογούν στην εκάστοτε ενσάρκωση, πλαισιώνεται από  τον αρχικό Σκοπό της ενσάρκωσης ή Νόμο ζωής, δηλαδή το αρχικό κίνητρο που ώθησε το Όν στο να ενσαρκωθεί.

Τα αρχικά κίνητρα ποικίλουν αλλά όλα μαζί, συνολικά, αποσκοπούν  στο να αποκτήσει το Όν συνείδηση αυτού του Κόσμου.

  • Όλοι θα τα βιώσουμε όλα;

Όλοι οι άνθρωποι πρόκειται να τα βιώσουμε όλα όσα αναλογούν στον άνθρωπο, γιατί  αυτός είναι ο σκοπός που το Όν μας ενσάρκωσε.

Εμείς, οι άνθρωποι, μέσα από τις εμπειρίες της ζωής θα αποκτήσουμε πείρα, γνώσεις και συνειδητοποιήσεις  που είναι τα μέσα ώστε Το Όν μας να λάβει εκείνη την Αισθητική και Νοητική Συνείδηση που Του είναι αναγκαία ώστε να αποκτήσει συνείδηση αυτού του Κόσμου. Άλλωστε για αυτό μας ενσάρκωσε.

Το Όν λαμβάνει Συνείδηση από τις συνειδητοποιήσεις μας, τόσο μέσω της Αίσθησης όσο και μέσω της Νόησης. Αυτός ο διπλός τρόπος συνείδησης του Όντος, αναλογικά, εκπληρώνεται στον άνθρωπο μέσα από την διπλή ανάγκη του, τόσο να συναισθάνεται όσο και να κατανοεί την κάθε εμπειρία και γνώση που έχει αποκτήσει από  την ζωή του. Είναι πλάνη να θεωρούμε ότι μόνο με το Αίσθος, το συναίσθημα ή μόνο με την Νόηση, την σκέψη, μπορούμε να συνειδητοποιήσουμε κάτι που συμβαίνει στο περιβάλλον. Χρειάζεται η διπλή και ταυτόχρονη συμμετοχή τόσο του νου όσο και της καρδιάς.

  • Όμως… τι από όλα όσα μπορούν να συμβούν στον άνθρωπο πρόκειται να συμβεί σε εμάς;

Παρότι, σε ατομικό επίπεδο, στον κάθε ένα μας πρόκειται  να συμβούν εκείνα  που αναλογούν στον σκοπό ενσάρκωσής του, εν τούτοις σε συλλογικό επίπεδο, θα μας συμβούν και όλα εκείνα που αναλογούν στην Ανθρωπότητα.

 Επομένως, όλοι θα τα βιώσουμε όλα, αλλά με διαφορετικούς τρόπους και εντάσεις.

Όλοι θα βιώσουμε την Υπέρτατη χαρά. Άλλοι γιατί  θα γεννήσουμε ένα παιδί και άλλοι γιατί θα δημιουργήσουμε κάτι ωραίο.

Όλοι θα βιώσουμε την Πληρότητα. Άλλοι γιατί θα αφιερωθούν σε ένα ανώτερο Ιδεώδες και άλλοι γιατί θα αναθρέψουν άξια τέκνα.

Όλοι θα βιώσουμε την Θυσία. Άλλοι γιατί θα θυσιάσουν την ζωή τους για να  προστατέψουν τους αδύναμους  και άλλοι γιατί θα στερηθούν απολαύσεις προκειμένου να μεγαλώσουν τα παιδιά τους.

Όλοι θα βιώσουμε την Οδύνη. Άλλοι γιατί θα συμπάσχουμε ενεργά  στις οδύνες των συνανθρώπων μας και άλλοι γιατί θα χάνουμε τους αγαπημένους μας.

 Όλοι θα βιώσουμε την αρνητικότητα σκέψεων και συναισθημάτων, άλλοι για ελάχιστες στιγμές  και άλλοι σε όλη τους την ζωή.

Όλοι θα βιώσουμε την απελπισία, την αδικία, την υποτίμηση, την εγωπάθεια, την συναισθηματική ή ψυχική βία, την νοσηρή συναισθηματικότητα και τόσα άλλα….. Άλλοτε γιατί τα προκαλούμε, άλλοτε γιατί τα υφιστάμεθα και όλοι γιατί και τα προκαλούμε και τα υφιστάμεθα.

Όλοι θα βιώσουμε τον φόνο. Άλλοι γιατί είναι απαραίτητο να τραφούμε και άλλοι γιατί φθονούμε κάποιον συνάνθρωπο.

Όλοι θα βιώσουμε την Ελπίδα, την Πίστη, την Αμοιβαιότητα. Άλλοτε γιατί είμαστε περισσότερο ή λιγότερο συνειδητοί φορείς των πνευματικών δυνάμεων και άλλοτε γιατί έχουμε ανάγκη των πνευματικών ρευμάτων  προκειμένου να συνεχίζουμε την ζωή μας.

Ισορροπημένος,  είναι εκείνος ο άνθρωπος που βιώνει με μέτρο και γνώμονα του τι χρειάζεται ώστε να συνειδητοποιεί αυτό που του είναι αναγκαίο, σε κάθε περίοδο της ζωής του.

Ευτυχισμένος, είναι εκείνος ο άνθρωπος που προκειμένου να πραγματοποιήσει τον σκοπό της ζωής του, προξενεί το λιγότερο κακό  και προκαλεί την ελάχιστη δυσαρμονία στο περιβάλλον.

Ευλογημένος, είναι εκείνος ο άνθρωπος που όχι μόνο απέκτησε συνείδηση Καλού αλλά μοιράστηκε τις εμπειρίες και τις γνώσεις της ζωής του, με καλοσύνη και δικαιοσύνη.

Είθε στην ζωή μας να πραγματοποιήσουμε τον σκοπό της ενσάρκωσής μας, τον λόγο που ζούμε και υπάρχουμε.

Νικόλας Γκίνης

2 σκέψεις σχετικά με το “Άνθρωπος, η ενσάρκωση του Όντος.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s