Η ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΜΕ ΚΑΛΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.

Τόσο οι αληθινά καλοί όσο και οι πραγματικά κακοί συνάνθρωποι, είναι λίγοι ή τουλάχιστον πολύ λιγότεροι απ’ ότι νομίζουμε. Σπάνια θα συναντήσεις έναν πολύ καλό ή έναν πολύ κακό συνάνθρωπο.

Οι περισσότεροι είμαστε άνθρωποι ΜΙΚΤΟΙΆλλοτε λίγο καλοί και άλλοτε λίγο κακοί. Για άλλους περισσότερο ή λιγότερο καλοί και για άλλους περισσότερο ή λιγότερο κακοί.

Η Τέχνη βρίσκεται στο να βγάζουμε από τον συνάνθρωπο τον καλύτερό του εαυτό. Τότε είναι σαν να περιστοιχιζόμαστε μόνο από καλούς ανθρώπους.

Βέβαια υπάρχουν και εκείνες οι αγιάτρευτες περιπτώσεις που ότι και να κάνεις, κάποιος συνάνθρωπος φαίνεται σαν  να έχει αποφασίσει ότι, με εσένα θα βγάζει τον χειρότερο εαυτό του.

Όμως,  ας μην πτοούμαστε γιατί τέτοιες  περιπτώσεις  θα συναντήσουμε πολύ λίγες στο διάβα της ζωής μας. Θα έλεγα ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι οι μοιραίοι εχθροί μας σε αυτή της ζωή. Δεν πρόκειται ποτέ να νοιώσουν ευγνωμοσύνη ή χαρά για μας.

‘Οτι  κι αν κάνουμε θα το παρεξηγούν, θα το παρερμηνεύουν, θα το κακοποιήσουν, γιατί είτε συνειδητά είτε υποσυνείδητα, αυτό τον ρόλο έχουν επιλέξει όσον αφορά την σχέση τους με εμάς.

Αυτοί οι άνθρωποι έρχονται στην ζωή για να μας εμποδίσουν να γίνουμε αληθινοί καλλιτέχνες στο να βγάζουμε από τον συνάνθρωπο τον καλύτερό του εαυτό. Είναι εκεί για να μας σπείρουν την αμφιβολία ως προς το  ότι, εφόσον όλοι οι άνθρωποι έχουμε  τόσο την καλή όσο και την λιγότερο καλή πλευρά μας, είναι στο χέρι μας να προσπαθούμε να βγάζουμε από τον συνάνθρωπο, τον καλύτερο εαυτό του.

Ας τους αγνοήσουμε και ας τους λυπηθούμε που επέλεξαν ένα τόσο αξιολύπητο ρόλο για τον εαυτό τους.

Ας θυμόμαστε, πάντα ότι  ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΡΙΣΤΟΙΧΙΖΟMΑΣΤΕ ΑΠΟ ΚΑΛΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s